måndag 31 maj 2010

Café & Le (Lund)



Caféspaning 7: Café & Le i Lund
Mat/Mackor: Bra! Troligen deras främsta inriktning. Surdegsbullarna med olika pålägg är toppen! Goda, ljumma bullar som bres vid beställning. Det finns även baguette, toast och sallader av olika slag, som går att variera som man vill ha dem.
Sötsaker: Knapert, och inte särskilt inbjudande. Kladdkaka, chokladboll, dammsugare och vaniljhjärta ingår i utbudet. Av dessa verkade kladdkakan med grädde bäst. Övriga såg halvtaskiga ut, som om de legat där i kylen för länge.
Dryck: Standardutbud, med kaffe av olika slag, varm choklad, chailatte, te, juicer och läsk. Kvalitén var dock usel! Se bild ovan på kaffe latten. Alldeles för mycket skum! Jag bad om en ny, vilket jag snällt fick. Denna var dock långt värre, med mer än hälften skum! (Det måste vara en konst att göra så mycket skum, men en mycket negativ sådan..). Odrickbar, för en kräsen caféspanare. Efter att ha grävt bort skummet, kom jag åt kaffet som givetvis var jättestarkt. Underkänt!
Smak: Se ovan för kaffet. Surdegsbullen var himmelsk, och väger upp betyget.
Miljö: Ganska fint och mysigt. Modernt stuk på inredning och koncept. Intrycket blev dock halvfräscht, med mycket disk på borden och smutsig kyldisk med knapert utbud. Pluggfaktor: Låg. Mysfaktor: Helt okej, dock inte i rusningstid (12-14).
Service: En lördag klockan ett räckte inte två unga tjejer som personal. De var stressade och förvirrade, och verkade okunniga. En kaffekurs vore välbehövligt, då många lägger stor vikt vid sitt kaffe! Det tog lång tid att få vad man beställt och mycket disk fanns på borden och samlade flugor. Dock var de anställda trevliga och tjänstvilliga, trots stressen. Bra mottagande!
Läge: Bra, vid promenadstråket i centrala Lund. Loggan var vad som lockade oss.
Pris: Medel. Bullarna var prisvärda, men inte latten! (som jag nog påpekat nog vid det här laget...).
Allergi: Fråga i kassan. Vegetariska alternativ finns, likaså glutenfritt och laktosfritt.
Utbud: Bättre som lunch än som fika. Bullarna går att variera i oändlighet, likaså sallader. Sötsakerna var inget vidare, och i dryckesväg finns standardutbudet.
Hygien: Dålig! Toaletten var halvskabbig, men handikappanpassad, vilket ger plus i kanten. Disk stod kvar i högar på borden, och det fanns matrester på golvet. Utökad personal (i alla fall under helger) skulle troligen hjälpa.
ÖVRIGT:
  • Det vanligaste man ser att folk dricker är vanligt kaffe eller te - jag förstod sedan varför...
  • Undvik kaffe latte om du är finsmakare, som nämnt ovan.
  • Uteservering finns på en innergård.
  • Surdegsbullar i toppklass, som bres vid beställning och därför kan göras precis som man vill ha den.
  • Inget för den med bacillskräck.
  • Missa inte: Surdegsbulle!
  • Rullstols- och barnvagnsvänligt, vilket gör det till ett familje-hangout.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar