lördag 22 maj 2010

Espresso House


Caféspaning 5: Espresso House (finns på många ställen, se www.espressohouse.se)

Mat/Mackor: Sådär... Halvbra kvalitet på toasts som känns lite fabriksgjorda. Ingen personlig touch, och allt är färdiggjort. Det finns även grova frallor med udda pålägg, scones samt matiga sallader.

Sötsaker: Bättre. Goda muffins med roliga smakkombinationer. God vaniljsnurra! Biscotti, minimuffins, chokladbollar, kladdkaka och varierande amerikanskinspirerade bakverk.

Dryck: Stort utbud av kaffe för alla. Stor/Liten tillgängligt på de allra flesta, och förutom olika varianter av kaffe finns te i påse, deras berömda chailatte, varm choklad, "frapino", iskaffe, iste, juice, mineralvatten. Stort utbud, med andra ord.

Smak: Varierar mycket. Grillade mackor är inget att rekommendera, salladerna känns sådär, eftersom de stått hela dagen. Bäst är muffinsen, kaffet och chailatte.

Miljö: Trendigt och coolt, men med låg mys- och pluggfaktor. Hög musik på vissa ställen stör konversation och koncentration. Miljön varierar mycket från ställe till ställe. De flesta håller hög standard, dock med ofräscha toaletter.

Service: Varierar, det också. Många unga anställda - vissa är supertrevliga, andra uttråkade. De vid kaffemaskinen kan sin sak, men man är inte där för den mysiga stämningens skull. Faktumet att det är en kedja stjäl viss myskänsla. Det är inte personligt.

Läge: Mycket bra! I Malmö finns Espresso House runt varenda hörn. I centrum är det alltid nära till en Espresso House-kaffe.

Pris: Dyrt! Macka/sallad är lika dyrt som lunch på en riktig restaurang, men mycket sämre kvalitet. Kaffet ligger runt normen. Stor kaffe är mest prisvärt, då man får fri påfyllning (men vem vill ha det efter en halvliter kaffe?!).

Allergi: Ett plus är att de har god koll på allergiinformation och näringsinnehåll i sina produkter. De vet vad som finns i vad - men kan inte garantera något för alla.

Utbud: De har en del udda saker, som lockar främst unga människor. Känner man för hederligt kaffe och kanelbulle, passar t.ex. Hollandia bättre. Dryckesutbudet är mycket stort, och det finns något för både luncharen, fikaren och "frukostaren".

Hygien: Varierar. De flesta ställen ger ett fräscht intryck, men toan når sällan upp till Caféspanarens standard. Ta med handsprit!

ÖVRIGT:
  • Möjlighet till stammiskort som ger rabatt finns
  • Espresso House går att hitta på ett flertal platser i ett flertal orter
  • Missa inte: Valfri muffin och chailatte
  • Ungdomshangout
  • Inte det bästa lunchalternativet
  • Att föredra: Takeaway kaffe

Foto lånat från Espresso House's hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar