måndag 31 maj 2010

Sorl


Caféspaning 8: Sorl (Friisgatan 5, Malmö)
Mat/Mackor: Bra utbud: pajer, toasts och frallor av god kvalitet samt sallader. Det känns både nyttigt och gott! Frukostpaket finns.
Sötsaker: Mjuka kakor, muffins, chokladbollar, morotskaka, kladdkaka med mera. Fräscht och lagom stort urval.
Dryck: Bra utbud av kaffesorter. Även te i lösvikt, chailatte, smoothies, milkshakes, iste, juice, läsk, varm choklad med mera. Mycket att välja bland, och något för varje tillfälle!
Smak: Latten är inte den bästa, inte heller chailatten, som är lite blaskig. Goda pajer och grillade mackor! Morotskakan är god, men för liten för sitt pris. Goda tesorter!
Miljö: Trendigt och mysigt. Aldrig fullproppat, utan lagom lugnt. Perfekt pluggställe en vardagseftermiddag. Sobert och fint med beiga färger och snygga möbler. Miljön gör mycket, och Sorl har lyckats!
Service: Bra! Alltid trevliga tjejer i kassan, som gärna hjälper till och säljer på en saker.
Läge: Ganska bra. Något undangömt bakom Triangeln, borta från gågatan, men omgivet av många caféer och restauranger. Malmöbon hittar hit. Svårare för turisten. Men det är lugnt och skönt, och inte lika packat som ställena på gågatan.
Pris: Runt medel. Jag reagerade dock på morotskakan - 35:- för en liten bit! Inte prisvärt. I övrigt är varorna värda priset.
Allergi: Fråga i kassan. Alternativ kan ofta ordnas.
Utbud: Lagom stort. Det finns något för såväl luncharen som långfikaren. Bakverken är varierade och passar de flesta. Stort urval i dryckesväg!
Hygien: Fräscht och rent intryck. Toaletten är helt okej, men undangömd, så fråga personalen efter den. Disken plockas undan effektivt, och självserveringen av vatten, bestick med mera är fin.
ÖVRIGT:
  • Sorl finns på två ställen (även på Davidshalls torg), men denna recension gäller Friisgatan.
  • Missa inte: Pajerna, som varierar i smaker.
  • Bra pluggställe för studeranden.
  • Prisvärda lunchalternativ, inte lika prisvärda bakverk.
  • Frukostpaket finns.
  • Miljön påverkar smaken mer än man tror, och Sorl har god mysstämning. Alltid lugnt och skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar