måndag 31 maj 2010

Café Mocca

Caféspaning 6: Café Mocca (Friisgatan 4, Malmö)

Mat/Mackor: Stort utbud av focaccias, ciabattas, pasta, lasagne, crêpes med mera.

Sötsaker: Typiskt italienskt, med några olika tårtor, tiramisu, chokladmousse, biscotti och chokladbollar. Inte jättestort urval.

Dryck: Stort urval av kaffesorter. Även chailatte, varm choklad, te i lösvikt, läsk, vitaminvatten, juice.

Smak: Mycket god latte med fin latteart - vilket tyder på att den är gjord av någon som kan! Helt okej, men lite vattnig, chailatte, och goda teer i lösvikt! Crêpes varierar mycket i kvalitet. Ena gången fina och välgjorda, andra gången slarvigt med stora köttbitar och mängder med ost! Goda ciabattor, och chokladmoussetårtan är fantastisk!

Miljö: Mysig lokal med trevlig bakgrundsmusik och dunkel belysning. Gammaldags möter trendigt. Fräscht intryck och bra (dock liten) toalett. Mycket hög mys- och snackfaktor, inte lika hög pluggfaktor. Uteservering i solläge, dock ut mot gatan.

Service: Sådär. Personalen var lite småsura och tittade konstigt. Ingen välkomnande känsla alls! Snarare tvärtom. Jag hoppas att detta varierar.

Läge: Helt ok. Lite gömt bakom Triangeln, men det ligger mitt bland andra caféer och restaurangen, så för den vana malmöbon är det inte svårt att hitta hit.

Pris: Normalt storstadspris. Latte: 32:- och 60-90:- för lunch.

Allergi: Fråga i kassan. Vegetariska alternativ finns. Fråga efter gluten- och laktosfritt.

Utbud: Ganska smalt, med fokus på italienskt. Inget för den traditionella fikaren. Gott, välgjort kaffe och spännande mat och bakverk. För den som vill ha något exotiskt.

Hygien: Bra, med undantag från besticken, som man tar själv och som ser smutsiga ut där de ligger i en låda. Rent och fräscht i övrigt.

ÖVRIGT:
  • Missa inte: Kaffelatte och chokladmoussetårta
  • Otrevlig personal (vid caféspanarens besök)
  • Målgrupp: Främst unga som vill ha något modernt.
  • Inte så högt tryck, vanligtvis. Väldigt lugnt vid 11:30.
  • Ibland slarvigt gjord mat.
  • Mer för luncharen än för fikaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar